Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

E-hronika

Big Game Fishing- Budva

26-29. april 2017.

U Budvi će se između 26. i 29. aprila 2017. godine održati međunarodni turnir u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini "Big Game" ribolovu - 3. Kup Budve.

Poučeni odličnim iskustvom sa prethodnih turnira očekuje se  da će se ove godine premašiti broj takmičara i ekipa koje su učestvovale na prva dva turnira.

Očekuje se dolazak ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Španije, Italije i, naravno, Crne Gore.

 

Big Game Fishing je popularna društveno-sportska aktivnost koja je kao spoj zabave i avanturizma prepoznata u svijetu ali i u našem neposrednom okruženju (Hrvatska, Italija, Grčka...).

Sportsko-ribolovni turizam se idealno uklapa u koncept razvoja turizma posebno u ribarskim mjestima i lovnim područjima na Jadranu, a i šire. Sportfishing je ozbiljan vid u turizmu koji je u nekim zemljama i među glavnim granama privrede.

Big Game ribolov se u svim zemljama u kojima se organizuje postepeno razvija kao grana u turizmu, posebno ako destinacija posjeduje ključne predispozicije za to: more bogato plavom ribom i razuđenu obalu.

U zemljama kao što su SAD, Meksiko, Australija, Južna Afrika i sl. sportski ribolov je prisutan gotovo cijelo jedno stoljeće, dok se kao grana u turizmu razvio prije tridesetak godina.

Kroz specifične i prepoznatljive programe utemeljene na doživljaju lokalne tradicije ribolova, kao novog oblika avanturističkog turizma, dolazi do pozitivne promocije destinacije, a s time i do produženja turističke sezone.

Nakon posjete brojnim takmičenjima u regionu i Evropi, kao i postizanju značajnih rezultata na istim, članovi ribolovačkog društva “Big Game Budva” odlučili su se da Budvu stave na mapu destinacija ove atraktivne sportske discipline.

Od 13. - 16. maja  2015.  godine organizovan je Prvi kup grada Budve u Big Game ribolovu.

Nevjerovatno interesovanje učesnika, obzirom da se prijavilo 20 ekipa iz cijele Evrope, što je slučaj kod Kupova sa dužom tradicijom, kao i uspjeh već prilikom prve organizacije, a posebno činjenica da je turnir odmah prepoznat kao odličan događaj i od strane lokalnog stanovništa i privrede, u neku ruku je obavezivao organizatore na uključenje u organizaciju Drugog kupa naredne godine, u istom periodu (od 18. do 21. maja 2016.), a ujedno i komunikaciju ovog događaja kao značajnog za prepoznatljivost Budve u navedenoj disciplini, popularnoj širom svijeta.

Cilj organizacije je i da Budva postane nezaobilazna destinacija ribolovaca koji putuju svijetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i posezoni.

Izvori: Big Game Budva- sajt / FB stranica

Tagovi

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari