Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Iskre

Izgaranje

7 veličanstvenih, 3. februar 2017.

Veliki dokumentaristički poduhvat! Žerom le Mer kao autor s kamerom ulazi na mesta koja su potpuno nedostupna i zabranjena i u njima beleži tradicionalne bitke, ali otkriva za nas i potpuno moderne, neočekivane i zapanjujuće. Vrhunskim postupcima diskretnog prisustva i pažljivog posmatranja autor razvija zadivljujuću studiju o savremenom svetu u kome nestaju utočišta za slabe i bolesne, nestaju empatija, briga i moć isceljenja.

„Izgaranje” je doslovno drama o životu i smrti. Tokom dve godine belgijski režiser Žerom le Mer je pratio članove hirurške jedinice jedne od najvećih bolnica u Parizu. Neprekidno izloženi drastičnom stresu, s manjkom osoblja i sa striktnim restrikcijama budžeta, zaposleni se bore između sebe za resurse, dok uprava postavlja sve strože kriterijume efikasnosti i profitabilnosti. Širom Evrope izgaranje (burn out) dostiglo je razmere epidemije među zaposlenima u javnom i privatnom sektoru. Da li ćemo završiti ubijajući sami sebe? Ili ćemo biti u stanju da pronađemo smisao i radost u radu?

„Naš moderni svet pretvorio je bolnice u fabrike zdravlja, a pacijente u objekte”, svedoči Žerom le Mer. „Efikasnost, produktivnost, učinak – ovo je svuda postala mantra za menadžere. Decenijama smo znali šta se dešava ako životinje izložimo stresu: one će kad-tad pojesti jedna drugu. Ali šta se dešava kad izložimo ljude velikom stresu?”

Burning Out - Trailer from CAT&Docs on Vimeo.

 

Izvor: 7 veličanstvenih

Povezane vesti

Austerlic Iskre detaljnije

Austerlic

02. februar. 2017.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari