Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Matriks

Memoranda

Igrica inspirisana Murakamijevim pričama

Svi oni koji vole da čitaju knjige Harukija Murakamija uskoro će moći da uživaju u novoj video igrici "Memoranda" čija je radnja inspirisana Murakamijevim pričama!  Tvorac "Memorande", Iranac Sahand Saedi, kaže da je dok je stvarao igricu pored kreveta držao hrpu Murakamijevih knjiga iz kojih je kada izgubi inspiraciju čitao po koju nasumično izabranu rečenicu.

On smatra da je većina Murakamijevih priča smeštena u mirno okruženje i da se njihova radnja razvija uvođenjem neobičnih i neočekivanih karaktera. Slično je i u igrici. 

"Mali događaji su ti koji u Murakamijevim pričama menjaju postojeću atmosferu, dok čitaoca okupiraju osećanja napetosti i straha." Kombinovanjem upravo ovih elemenata, ali i Murakamijevih znanja o muzici i tehnologiji, Saedi je napravio "Memorandu" koja će se u inostranstvu pojaviti krajem ovog meseca...

 

Memoranda Trailer #1 from Memoranda Game on Vimeo.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari