Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Е-хроника

Big Game Fishing- Будва

26-29. април 2017.

У Будви ће се између 26. и 29. априла 2017. године одржати међународни турнир у најатрактивнијој риболовачкој дисциплини "Big Game" риболову - 3. Куп Будве.

Поучени одличним искуством са претходних турнира очекује се  да ће се ове године премашити број такмичара и екипа које су учествовале на прва два турнира.

Очекује се долазак екипа из Хрватске, Словеније, Србије, Шпаније, Италије и, наравно, Црне Горе.

 

Big Game Fishing је популарна друштвено-спортска активност која је као спој забаве и авантуризма препозната у свијету али и у нашем непосредном окружењу (Хрватска, Италија, Грчка...).

Спортско-риболовни туризам се идеално уклапа у концепт развоја туризма посебно у рибарским мјестима и ловним подручјима на Јадрану, а и шире. Sportfishing је озбиљан вид у туризму који је у неким земљама и међу главним гранама привреде.

Big Game риболов се у свим земљама у којима се организује постепено развија као грана у туризму, посебно ако дестинација посједује кључне предиспозиције за то: море богато плавом рибом и разуђену обалу.

У земљама као што су САД, Мексико, Аустралија, Јужна Африка и сл. спортски риболов је присутан готово цијело једно стољеће, док се као грана у туризму развио прије тридесетак година.

Кроз специфичне и препознатљиве програме утемељене на доживљају локалне традиције риболова, као новог облика авантуристичког туризма, долази до позитивне промоције дестинације, а с тиме и до продужења туристичке сезоне.

Након посјете бројним такмичењима у региону и Европи, као и постизању значајних резултата на истим, чланови риболовачког друштва “Big Game Будва” одлучили су се да Будву ставе на мапу дестинација ове атрактивне спортске дисциплине.

Од 13. - 16. маја  2015.  године организован је Први куп града Будве у Big Game риболову.

Невјероватно интересовање учесника, обзиром да се пријавило 20 екипа из цијеле Европе, што је случај код Купова са дужом традицијом, као и успјех већ приликом прве организације, а посебно чињеница да је турнир одмах препознат као одличан догађај и од стране локалног становништа и привреде, у неку руку је обавезивао организаторе на укључење у организацију Другог купа наредне године, у истом периоду (од 18. до 21. маја 2016.), а уједно и комуникацију овог догађаја као значајног за препознатљивост Будве у наведеној дисциплини, популарној широм свијета.

Циљ организације је и да Будва постане незаобилазна дестинација риболоваца који путују свијетом и учествују у оваквим манифестацијама у пред и посезони.

Извори: Big Game Budva- сајт / ФБ страница

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari