Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Искре

Књиге за децу Гораждевца

Александра Мандић

Налазимо се на почетку XXI века када је развој технологије доживео свој врхунац. Налазимо се у добу фејсбука, вконтакта, твитера и других друштвених мрежа на којима млади поспешују свој социјални аутизам, услед велике количине информација које су им доступне и спремности да се на исте одговори пасивним деловањем, једним лаганим незаинтересованим скроловањем линка хуманитарне акције. Оптужени за друштвено неангажовање, огрезли у стање нерада и непротивљења, запитајмо се да ли су млади људи спремни да заиста нешто предузму и своје мисли и дела усмере у једном алтруистичком правцу?

Својевремено је Алберт Ајнштајн рекао како је свет опасно место за живот, не због људи који су зли, већ због добрих људи који ништа не предузимају. Читав један век након што је овај чувени физичар изговорио своју мисао питамо се да ли је човек сада спреман да испољи највећу људску вредност и помогне другима? Одговор на ово питање можемо добити и у гесту студената Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду који већ месец дана прикупљају књиге за основну и средњу школу у Гораждевцу на Косову и Метохији, желећи на тај начин да допринесу лепшем и лакшем образовању српске деце, али и ширењу богате српске културе и традиције. Стога вас позивамо да се прикључите акцији студената и пружите свој допринос, будући да ништа не чини човека толико срећним као искрено уверење да је дао све од себе и постао вредан осмеха једног детета.

Књиге које желите да поклоните можете донети у канцеларију Студентског парлемента Филозофског факултета која се налази на трећем спрату, број 338 или у канцеларију организација П12 у приземљу. Радним даном од 10 до 13 часова. Уколико нисте у могућности да донесете књиге на факултет, можете их послати на адресу: Студентски парламент Филозофског факултета, Зорана Ђинђића бр. 2, Нови Сад 21000.

Акција траје до 20. маја.

Списак књига: https://www.facebook.com/groups/958146537602851/permalink/958160977601407/

Група: https://www.facebook.com/groups/958146537602851/?fref=ts 

 

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari