Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Kultura

A šta se to sluša? (4)

Elton John- Song for Guy

Slobodan Tričković

Dobre muzike je oduvek bilo, a na našu sreću još uvek se pravi. Želim da vas upoznam sa mnogim priznatim umetnicima i mladim nadama koje dolaze i rade neverovatnu muziku, ali i da vas podsetim na davno zaboravljene hitove. Uglavnom biću tu da vas podsetim da muzika čini još uvek jedan od najlepših delova našeg života i da je prava muzika još uvek tu oko nas.

Davne (a možda i ne tako davne) 1978. godine Elton John je napravio jedan od najvećih hitova u svojoj karijeri. S obzirom da u samoj kompoziciji ima samo nekoliko reči, spada u jedini instrumental koji je Elton John napravio. Reč je o kompoziciji „Song for Guy“ sa albuma „A single man“, a posvetio je momku po imenu Guy Burchett koji je radio za Eltonovu muzičku kuću kao kurir. Imao je svega 17 godina i poginuo je u saobraćajnoj nesreći raznoseći poštu na svom motoru, isti dan kada je i Elton napravio ovu kompoziciju. Jedina rečenica koja se pojavljuje jeste "Life isn't everything". Bez obzira na pomalo mračnu priču, ljudi ovu kompoziciju doživljavaju uglavnom kao romantičnu i to je definitivno preporuka i za vas…samo opušteno…

 

Povezane vesti

Tycho Kultura detaljnije

Tycho

29. septembar. 2016.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari