Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Kultura

A šta se to sluša? (3)

Nigel Stanford

Slobodan Tričković

Dobre muzike je oduvek bilo, a na našu sreću još uvek se pravi. Želim da vas upoznam sa mnogim priznatim umetnicima i mladim nadama koje dolaze i rade neverovatnu muziku, ali i da vas podsetim na davno zaboravljene hitove. Uglavnom biću tu da vas podsetim da muzika čini još uvek jedan od najlepših delova našeg života i da je prava muzika još uvek tu oko nas.

Najdžel Stenford (Nigel Stanford) ima 40 godina i dolazi nam sa Novog Zelanda. Može se svrstati u malobrojne umetnike koji spajaju muziku i nauku. Nauka koju Najdžel primenjuje u svojoj muzici je „kimatika“, nauka koja se bavi vizualizacijom zvučnih frekvencija. Muzika koju radi je definitivno muzika budućnosti. U spotu pod nazivom „CYMATICS“ spojio je nekoliko eksperimenata, a za jedan od njih je zaslužan i Nikola Tesla (velike munje koje proizvodi Teslin kalem sve govore). Ostaje vam samo da vidite spot, a možda i osetite brzi dolazak budućnosti…

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari