Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

Гала вечера

Salvador Dalí, Les Dîners de Gala

"Les diners de Gala" је јединствена књига посвећена чулним задовољствима. Ако припадате онима који броје калорије, онима који уживање у једењу претварају у мучење- одмах затворите ову књигу! Она је за вас сувише живописна, превише нападна и сасвим безобразна". Салвадор Дали

Ексцентрични шпански сликар је у својој 6. години рекао да жели да постане кувар. Објављивање књиге Les diners de Gala 1973. године је на известан начин било бизарно остварење сна- кувар са 136 рецепата илустрованих надреалистичним сликама, инспирисано легендераним вечерама које су Дали и његова супруга Гала приређивали својим гостима.

Након 43 године Taschen нуди читаоцима ново издање ове књиге. Свако од 12 поглавља је опремљено Далијевим илустрацијама, препоручујући притом и адекватне афродизијаке, зачињено Далијевим кулинарским мудролијама као што је " Вилица је наш најбољи алат за разумевање филозофских истина".

Добар укус, као и хедонизам, никад не излазе из моде. Далијев кувар вас позива у авантуру свих чула. 

 

(Уколико желите да се укључите у АКЦИЈУ 500 x 500 и скромним прилогом помогнете Нови  Полис посетите следећи линк

 

 

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari