Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Искре

Акција 500 x 500

Уредништво Новог Полиса

Пројекат Нови Полис покренула је група интелектуалаца средње генерације, који су живели и живе у различитих градовима: Новом Саду, Београду, Бањалуци.... Основна идеја нам је била да направимо сајт на коме би се афирмисала и развијала слобода мишљења и критичка свест, култура сећања и национална традиција, грађанске и хуманистичке вредности, лична иницијатива и међусобно поверење. Желели смо да пружимо отпор тиранији, системски произвођеном аутошовинизму, деполитизацији људи, као и осећању апатије и безнађа која личност претвара у  немоћну и покорну јединку.

Финансирали смо се путем наших личних донација и донација осталих појединаца, који су разумели смисао Новог Полиса. Нисмо желели да стране фондације и финансијери одређују концепт сајта и тема којима би се бавили. У том случају многи текстови који сте читали на нашем сајту били би цензурисани, многе теме прећутане, многи аутори избрисани.... А то је и разумљиво, јер би у том случају то био њихов сајт, а не наш и ваш.

Временом су нам се придружили бројни људи. Неке од њих смо познавали, а неке не. Они су, међутим, редовно или повремено, сарађивали са Новим Полисом или су, у складу са својим могућностима, донацијама омогућили да сајт постоји. Управо захваљући њима и њиховом поверењу на сајту се од његовог настанка, па све до данас, појавило више стотина оригиналних прилога, писаних специјално за наш сајт. Свим ауторима који су до сада објављивали и који објављују на овом сајту, желимо да се захвалимо. Они су, радећи волонтерски, без новчаних надокнада, показали да није све готово и да група људи и без подршке државе, страних фондова и амбасада, може да направи један овакав сајт.

Да би Нови Полис, овакав какав јесте, наставио да постоји и да расте, потребна нам је, међутим, и Ваша помоћ. Сајт наиме, не чине само аутори и читаоци, већ и оперативни и графички уредник који проводи цео дан у друштву сајта. Захваљући њему, Нови Полис има у просеку три графички опремљена и лекторисана апдејта дневно.

Зато смо одлучили да покренемо АКЦИЈУ 500 x 500: уколико би 500 читалаца сајта, уплатило по 500 динара на рачун удружења грађана Нови Полис, тиме би се обезбедила најнужнија финансијска подршка и сајт – овакав какав јесте и какав сте навикли да буде – наставио би да траје. У супротном, сајт ће се угасити и Нови Полис ће бити срушен.

Од вас не тражимо милостињу, већ тражимо да нам се придружите у активној борби за вредности које негује Нови Полис. Све још увек зависи од нас: нас који градимо Нови Полис и вас који га читате. Зато бисмо желели да и ви постанете ,,грађани” Новог Полиса, јер је то једини начин на наш заједнички ,,град” опстане. Стога ћемо Вам за вашу минималну донацију од 500 динара, обезбедити:

 

  • чланску карту Клуба пријатеља Новог Полиса са вашим именом.
  • недељни или месечни newsletter којим ћете бити унапред обавештавани о догађањима у Новом Полису: текстовима који су нам стигли, текстовима који се припремају, темама којима се бавимо.
  • месечно PDF издање нашег сајта у коме би било објављено неколико најбољих текстова из прошлог месеца.
  • ваше место на листи чланова сајта Новог Полиса, три месеца након почетка акције, осим уколико не желите да останете анонимни.

Сем тога, сваки ,,грађанин” Новог Полиса, баш као на древном античком тргу, имаће могућност да предложи редакцији неку тему или особу која би заслужила да се појави на сајту.  

Уколико желите да подржите Акцију 500 x 500 динарским прилогом, замолили бисмо Вас да уплатите средства на рачун Удружења грађана Нови Полис: 355-3200490558-25, Војвођанска банка, а да затим скенирану или фотографисану уплатницу пошаљете на info@novipolis.rs

У случају да сте у иностранству, Вашу донацију можете уплатити на девизни рачун Удружења грађана Нови Полис: 355-3200491158-68 Потенцијалним донаторима из иностранства ћемо проследити и Инструкције за усмеравање прилива из иностранства по исказивању заинтересованости путем мејла.

Уколико желите и можете да подржите наш сајт на неки други начин, замолили бисмо Вас да нам се јавите на имејл адресу сајта: info@novipolis.rs

 

Ко су досадашњи аутори Новог Полиса прочитајте у Импресуму 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

Tagovi

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari