Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

"Бродски/Баришњиков" у Београду

Позориште на Теразијама, 23, 24 и 25. април

Иако је његов наступ планиран за март у оквиру Београдског фестивала игре, славни балетски играч и глумац Михаил Баришњиков наступиће пред београдском публиком 23, 24. и 25. априла у Позоришту на Теразијама.

“Бродски/Баришњиков” је представа за једног човека, заснована на поемама лауреата Нобелове награде, Јосифа Бродског, у извођењу Михаила Баришњикова. Емотивно путовање у дубине висцералних и сложених композиција песника, режирао је чувени летонски редитељ Алвис Херманис. У изведби на руском, матерњем језику мајке Бродског, Баришњиков рецитује избор дирљивих и елоквентних радова свог дугогодишњег пријатеља. Његова суптилна физикалност преноси публику у Херманисову визију унутрашњег света Бродског.

Глас Баришњикова је прелеп, и он га распоређује истовремено у пуној и суптилној мери. И као што знамо, од почетка његове америчке каријере, он је глумац силне ширине. У овом комаду, он је такође брилијантан пантомимичар – понекад дрхтави лептир, понекад кабуки глумац, а понекад човек у застрашујућем загрљају смрти. (Извор: Београдски фестивал игре)

Подсећамо вас и на прилог "Баришњиков- метафизика тела"

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari