Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Kultura

"Brodski/Barišnjikov" u Beogradu

Pozorište na Terazijama, 23, 24 i 25. april

Iako je njegov nastup planiran za mart u okviru Beogradskog festivala igre, slavni baletski igrač i glumac Mihail Barišnjikov nastupiće pred beogradskom publikom 23, 24. i 25. aprila u Pozorištu na Terazijama.

“Brodski/Barišnjikov” je predstava za jednog čoveka, zasnovana na poemama laureata Nobelove nagrade, Josifa Brodskog, u izvođenju Mihaila Barišnjikova. Emotivno putovanje u dubine visceralnih i složenih kompozicija pesnika, režirao je čuveni letonski reditelj Alvis Hermanis. U izvedbi na ruskom, maternjem jeziku majke Brodskog, Barišnjikov recituje izbor dirljivih i elokventnih radova svog dugogodišnjeg prijatelja. Njegova suptilna fizikalnost prenosi publiku u Hermanisovu viziju unutrašnjeg sveta Brodskog.

Glas Barišnjikova je prelep, i on ga raspoređuje istovremeno u punoj i suptilnoj meri. I kao što znamo, od početka njegove američke karijere, on je glumac silne širine. U ovom komadu, on je takođe brilijantan pantomimičar – ponekad drhtavi leptir, ponekad kabuki glumac, a ponekad čovek u zastrašujućem zagrljaju smrti. (Izvor: Beogradski festival igre)

Podsećamo vas i na prilog "Barišnjikov- metafizika tela"

Tagovi

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari