Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Kultura

Hindi Zahra u Beogradu

Bitefartcafe, 09. februar 2017.

Hindi Zahra će, po prvi put u Srbiji, nastupiti u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, 9. februara u klubu Bitefartcafe. Umetnica baršunastog vokala, dobitnica prestižnih nagrada "Constantin" i "Victoires de la Musique", rođena u Maroku, sa prebivalištem u Parizu, Hindi Zahra sebe opisuje kao uvek nemiran, slobodan duh. Ćerka vojnika i majke koja se bavila glumom i pevanjem, sestričina muzičara koji su stvorili marokansku psihodeličnu scenu, Hindi Zahra spaja sve ove uticaje u jedno skladno i jedinstveno muzičko iskustvo.

Zahra obožava da priča priče - ali samo o sopstvenom proživljenom iskustvu - i da ih pretoči u muziku. Upoređivali su je sa Bili Holidej, Dženis Džoplin i Pati Smit. Sa malo bluza, džeza i neobičnog marokanskog etna, Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svoju muziku, kao samouki multiinstrumentalista.

Tagovi

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari