Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Displej

Bes-jed-nick

RTRS Plus, 23.11.2015.

"Besjednik" ("Bes-jed-nick") je informativna, polemička i poučna emisija, koja se realizuje svakog ponedjeljka od 20.15 na programu RTRS plus. Prepoznatljivost je gost-urednik koji određuje temu, predlaže dva gosta i sa njima 50 minuta razgovara o univerzalnim temama koje imaju vidljive ili prikrivene refleksije na Republiku Srpsku, BiH ili Balkan. Ovom formom, intelektualni autoriteti će, praktično biti ograničeni samo trajanjem emisije, u svemu ostalom imaće potpunu samostalnost. Emisijom „Besjednik“ dodatno se medijski afirmišu ovdašnji asistenti i univerzitetski profesori, stipedisti Fonda „Dr Milan Jelić“ i kolumnisti.

Naziv „Besjednik“ ispisan ćirilicom sugeriše na antičkog, mudrog govornika sa agore i foruma, a stilizovani naziv „Bes-jed-nick“ završnim slogom asocira na savremene internet forume i rasprave, dominantno mladih polemičara. Time ukazujemo da je RIJEČ suština ove emisije i da smo usredsređeni na svevremene teme: morala, stvaralaštva, kritike, duhovnosti, odnosa prema prirodi... Urednik emisije je Branimir Đuričić, producent Esad Bajrić, a reditelj Boriša Savić.

Gost-urednik emisije emitovane 23. novembra je Vojislav Savić, student Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, a gosti su bili Borislav Vukojević, asistent na FPN i saradnik Instituta za društvena istraživanja u Banjaluci i Nemanja Sikimić, advokatski pripravnik iz Banjaluke.

Ostavite komentar

Ostali komentari