Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

Хинди Захра у Београду

Bitefartcafe, 09. фебруар 2017.

Хинди Захра ће, по први пут у Србији, наступити у склопу Musicology Barcaffe Sessions, 9. фебруара у клубу Bitefartcafe. Уметница баршунастог вокала, добитница престижних награда "Constantin" и "Victoires de la Musique", рођена у Мароку, са пребивалиштем у Паризу, Хинди Захра себе описује као увек немиран, слободан дух. Ћерка војника и мајке која се бавила глумом и певањем, сестричина музичара који су створили мароканску психоделичну сцену, Хинди Захра спаја све ове утицаје у једно складно и јединствено музичко искуство.

Захра обожава да прича приче - али само о сопственом проживљеном искуству - и да их преточи у музику. Упоређивали су је са Били Холидеј, Џенис Џоплин и Пати Смит. Са мало блуза, џеза и необичног мароканског етна, Захра је готово сама аранжирала и створила своју музику, као самоуки мултиинструменталиста.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari