Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

Тони Ердман

РТС 2, 16,00

Кан 2016, Сан Себастијан – награда ФИПРЕСЦИ међ. жирија критике
Палић – Гранд приx жирија
Брисел, Мелбурн – најбољи филм

Оригинални / међународни назив: Toni Erdmann
Режија: Maren Ade
Сценарио: Maren Ade
Улоге: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn
Директор фотографије: Patrick Orth
Монтажа: Heike Parplies
Земља продукције: Немачка
Трајање: 162’
Језик: немачки, енглески

,,Тони Ердман’’ је неотесан, комични лик разбарушене косе, а заправо је алтер его Винфрида, наставника музичког који воли да збија шале и у својим шездесетим, разведен је, носи срчани монитор, вештачке зубе и живи са својим болесним псом. Али оно што је најважније, Винфрид је заљубљен у живот и верује да се у животу треба више играти. Његова јединица Инес ретко када успева да проводи време са оцем због своје пословне каријере у Букурешту којој се потпуно посветила. Изненада, Винфред одлучује да је посети  глумећи њеног лајф коуча, што се потпуно коси са њеним плановима, с обзиром да ради на важном стратешком пројекту…

,,Тони Ердман’’ је треће дугометражно остварење 39-годишње редитељке, Марен Аде, представнице немачког ,,новог таласа’’. То је први немачки филм који се такмичио за канску Златну палму после Снимања у Палерму Вима Вендерса 2008. године.

 

Извор: ФАФ

 

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari