Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Дисплеј

Бес-јед-nick

РТРС Плус, 23.11.2015.

"Бесједник" ("Бес-јед-nick") је информативна, полемичка и поучна емисија, која се реализује сваког понедјељка од 20.15 на програму РТРС плус. Препознатљивост је гост-уредник који одређује тему, предлаже два госта и са њима 50 минута разговара о универзалним темама које имају видљиве или прикривене рефлексије на Републику Српску, БиХ или Балкан. Овом формом, интелектуални ауторитети ће, практично бити ограничени само трајањем емисије, у свему осталом имаће потпуну самосталност. Емисијом „Бесједник“ додатно се медијски афирмишу овдашњи асистенти и универзитетски професори, стипедисти Фонда „Др Милан Јелић“ и колумнисти.

Назив „Бесједник“ исписан ћирилицом сугерише на античког, мудрог говорника са агоре и форума, а стилизовани назив „Бес-јед-nick“ завршним слогом асоцира на савремене интернет форуме и расправе, доминантно младих полемичара. Тиме указујемо да је РИЈЕЧ суштина ове емисије и да смо усредсређени на свевремене теме: морала, стваралаштва, критике, духовности, односа према природи... Уредник емисије је Бранимир Ђуричић, продуцент Есад Бајрић, а редитељ Бориша Савић.

Гост-уредник емисије емитоване 23. новембра је Војислав Савић, студент Факултета политичких наука у Бањалуци, а гости су били Борислав Вукојевић, асистент на ФПН и сарадник Института за друштвена истраживања у Бањалуци и Немања Сикимић, адвокатски приправник из Бањалуке.

Ostavite komentar

Ostali komentari