Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Матрикс

Лудовико техника одвикавањa од интернета

Дарко Ковачевић

Није био у праву онај што је прорицао да ће сви Срби стати под једну шљиву, али се плашим да би сви Срби могли стати на један интернет сајт или у једну видео-игру. Због тога покрећем интернет кампању одвикавања од интернета и свега дигиталног, јер нема ту ничег доброг осим губљења времена. Циничан попут Боно Вокса, покрећем ову кампању на интернету, и позивам овом приликом све фејсбуковце и твитераше да одвоје по један скромни клик и за ову виртуелну добробит. За одвикавање предлажем аверзиону Лудовикову технику (Ludovico technique), конзумацију следећих садржаја:

Desert Bus (Пустинички бус)

Циљ ове пустињачке симулације је возити празан аутобус од Тусона (Аризона) до Вегаса (Невада) по равном пустињском путу, без кривина, брзином која не прелази 45 миља на сат, у реалном времену, што чини око осам сати вожње без паузе (која не постоји у игри). Нема варања – аутобус малко вуче на десно. Доласком до Вегаса осваја се један поен, а онда се може возити назад. Па ко накупи више поена! Игру су дизајнирали Пен и Телер (Penn & Teller) за никад објављену компилацију „Дим и огледала“ (Smoke and Mirrors). Ко није чуо за овај двојац, нек погледа серијал Bullshit!

 Android  (0.81 $) 

Button (Пуце)

На Редиту (reddit) je постављено дугме и бројчаник који одбројава 60 секунди. Уколико нико не притисне дугме у 60 секунди, игра се ресетује. Дугме се може притиснути само једном. До сада је у овој масовној онлајн игри учествовало око 1,000,000 играча, што значи да увек постоји немали број људи који зуре у дугме. Победник игре могла би бити особа која последња притисне дугме. Тренутно постоје 23 деноминације пратилаца Редит дугмета.

Jon counts to 100,000 (Џон броји до сто миља)

Ако смо већ код губљења времена, треба се повести за Џоном, који је (види филм Деконструкција Џоновог бројања до 100,000 ) одбројао до 100,000, све то уредно снимио и објавио на Youtubu, у десет епизода, укупно 77 сати, па кад понестане серијског програма – ето видеа на претек!

Social Network Simulator 2014 (Симулатор друштвене мреже)

Коме не иде на друштвеним мрежама уживо, ту је симулатор, у којем ћете стицати измишљене пријатеље и читати њихове измишљене (бесмислене) поруке. Нова верзија игре донеће више измишљених пријатеља и више измишљених (бесмислених) порука.

 

А што се тиче паковања свих Срба у једну видео игру, никако да докучим да ли би било боље да то буде ММО или сингл плејер игра? Да ли средњовековна фантазија или постапокалиптични стимпанк? Да ли да буде Хрвата у нашој игри или не? И тако даље...

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari