Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Matriks

Ludoviko tehnika odvikavanja od interneta

Darko Kovačević

Nije bio u pravu onaj što je proricao da će svi Srbi stati pod jednu šljivu, ali se plašim da bi svi Srbi mogli stati na jedan internet sajt ili u jednu video-igru. Zbog toga pokrećem internet kampanju odvikavanja od interneta i svega digitalnog, jer nema tu ničeg dobrog osim gubljenja vremena. Ciničan poput Bono Voksa, pokrećem ovu kampanju na internetu, i pozivam ovom prilikom sve fejsbukovce i tviteraše da odvoje po jedan skromni klik i za ovu virtuelnu dobrobit. Za odvikavanje predlažem averzionu Ludovikovu tehniku (Ludovico technique), konzumaciju sledećih sadržaja:

Desert Bus (Pustinički bus)

Cilj ove pustinjačke simulacije je voziti prazan autobus od Tusona (Arizona) do Vegasa (Nevada) po ravnom pustinjskom putu, bez krivina, brzinom koja ne prelazi 45 milja na sat, u realnom vremenu, što čini oko osam sati vožnje bez pauze (koja ne postoji u igri). Nema varanja – autobus malko vuče na desno. Dolaskom do Vegasa osvaja se jedan poen, a onda se može voziti nazad. Pa ko nakupi više poena! Igru su dizajnirali Pen i Teler (Penn & Teller) za nikad objavljenu kompilaciju „Dim i ogledala“ (Smoke and Mirrors). Ko nije čuo za ovaj dvojac, nek pogleda serijal Bullshit!

 Android  (0.81 $) 

Button (Puce)

Na Reditu (reddit) je postavljeno dugme i brojčanik koji odbrojava 60 sekundi. Ukoliko niko ne pritisne dugme u 60 sekundi, igra se resetuje. Dugme se može pritisnuti samo jednom. Do sada je u ovoj masovnoj onlajn igri učestvovalo oko 1,000,000 igrača, što znači da uvek postoji nemali broj ljudi koji zure u dugme. Pobednik igre mogla bi biti osoba koja poslednja pritisne dugme. Trenutno postoje 23 denominacije pratilaca Redit dugmeta.

Jon counts to 100,000 (Džon broji do sto milja)

Ako smo već kod gubljenja vremena, treba se povesti za Džonom, koji je (vidi film Dekonstrukcija Džonovog brojanja do 100,000 ) odbrojao do 100,000, sve to uredno snimio i objavio na Youtubu, u deset epizoda, ukupno 77 sati, pa kad ponestane serijskog programa – eto videa na pretek!

Social Network Simulator 2014 (Simulator društvene mreže)

Kome ne ide na društvenim mrežama uživo, tu je simulator, u kojem ćete sticati izmišljene prijatelje i čitati njihove izmišljene (besmislene) poruke. Nova verzija igre doneće više izmišljenih prijatelja i više izmišljenih (besmislenih) poruka.

 

A što se tiče pakovanja svih Srba u jednu video igru, nikako da dokučim da li bi bilo bolje da to bude MMO ili singl plejer igra? Da li srednjovekovna fantazija ili postapokaliptični stimpank? Da li da bude Hrvata u našoj igri ili ne? I tako dalje...

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari