Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Kultura

Gala večera

Salvador Dalí, Les Dîners de Gala

"Les diners de Gala" je jedinstvena knjiga posvećena čulnim zadovoljstvima. Ako pripadate onima koji broje kalorije, onima koji uživanje u jedenju pretvaraju u mučenje- odmah zatvorite ovu knjigu! Ona je za vas suviše živopisna, previše napadna i sasvim bezobrazna". Salvador Dali

Ekscentrični španski slikar je u svojoj 6. godini rekao da želi da postane kuvar. Objavljivanje knjige Les diners de Gala 1973. godine je na izvestan način bilo bizarno ostvarenje sna- kuvar sa 136 recepata ilustrovanih nadrealističnim slikama, inspirisano legenderanim večerama koje su Dali i njegova supruga Gala priređivali svojim gostima.

Nakon 43 godine Taschen nudi čitaocima novo izdanje ove knjige. Svako od 12 poglavlja je opremljeno Dalijevim ilustracijama, preporučujući pritom i adekvatne afrodizijake, začinjeno Dalijevim kulinarskim mudrolijama kao što je " Vilica je naš najbolji alat za razumevanje filozofskih istina".

Dobar ukus, kao i hedonizam, nikad ne izlaze iz mode. Dalijev kuvar vas poziva u avanturu svih čula. 

 

(Ukoliko želite da se uključite u AKCIJU 500 x 500 i skromnim prilogom pomognete Novi  Polis posetite sledeći link

 

 

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari