Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Матрикс

Безгрешни Фејсбук, уместо „лајк“- „амин“

РТС

Група евангелистичких хришћана из Бразила покренула је друштвену мрежу „Фејсглорија“ на којој су псовање и еротски садржај забрањени у било ком облику, преноси Би-Би-Си. Страница је провукла више од 100.000 чланова откад је покренута прошлог месеца. Осим што нема псовки и еротског садржаја, уместо „лајковања“ (свиђања) корисници користе дугме „амин“. Мрежа је тренутно доступна само на португалском, али се планира и проширивање на друге језике.

Око 600 речи је забрањено, а корисници могу да буду избачени ако се не придржавају правила. „На Фејсбуку можете видети пуно насиља и порнографије. Зато смо створили мрежу на којој можете разговарати о богу, љубави и ширити његову реч“, рекао је за АФП Атила Барос, дизајнер Фејсглорије. Такође забрањена је и подршка истополним заједницама. Ускоро се може очекивати и енглеско издање како би сви људи широм света могли да је користе.

„Наша мрежа је глобална. Купили смо Фејсглорија домен на енглеском и свим могућим језицима“, објаснио је Асир дос Сантос. Сличан тип мреже лансиран је пре две године за исламску заједницу. Умалендтренутно има 329.000 чланова, проширене поставке приватности за жене и дели свакодневне инспирационе цитате.

 

Извор :РТС

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari