Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Matriks

MUP RH lansirao aplikaciju Tužibaba

Nova energija

Od 13. oktobra 2015. godine građani Hrvatske mogu da prijave policiji sumnjive stvari putem svojih pametnih telefona. U sklopu projekta E-policija izrađena je aplikacija preko koje, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, možete obavestiti policiju o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom delu.

Procedura se sastoji od samo nekoliko koraka: pametnim telefonom se fotografiše događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, potom se snimak pošalje centralnom portalu MUP-a. Građanin može da upiše i komentar, odnosno opis događaja, a potom da nastavi anonimnu komunikaciju s policijskim službenicima koji prime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja.

Svaku, na ovaj način primljenu dojavu, policijski službenici odmah procenjuju i odlučuju da li je potrebna hitna intervencija, te je šalju nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Aplikacija je do sada skinuta između 10 i 50 hiljada puta, i dobija dobre ocene, u proseku 4,4.

 

Izvor: novaenergija.net

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari