Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Iskre

Akcija 500 x 500

Uredništvo Novog Polisa

Projekat Novi Polis pokrenula je grupa intelektualaca srednje generacije, koji su živeli i žive u različitih gradovima: Novom Sadu, Beogradu, Banjaluci.... Osnovna ideja nam je bila da napravimo sajt na kome bi se afirmisala i razvijala sloboda mišljenja i kritička svest, kultura sećanja i nacionalna tradicija, građanske i humanističke vrednosti, lična inicijativa i međusobno poverenje. Želeli smo da pružimo otpor tiraniji, sistemski proizvođenom autošovinizmu, depolitizaciji ljudi, kao i osećanju apatije i beznađa koja ličnost pretvara u  nemoćnu i pokornu jedinku.

Finansirali smo se putem naših ličnih donacija i donacija ostalih pojedinaca, koji su razumeli smisao Novog Polisa. Nismo želeli da strane fondacije i finansijeri određuju koncept sajta i tema kojima bi se bavili. U tom slučaju mnogi tekstovi koji ste čitali na našem sajtu bili bi cenzurisani, mnoge teme prećutane, mnogi autori izbrisani.... A to je i razumljivo, jer bi u tom slučaju to bio njihov sajt, a ne naš i vaš.

Vremenom su nam se pridružili brojni ljudi. Neke od njih smo poznavali, a neke ne. Oni su, međutim, redovno ili povremeno, sarađivali sa Novim Polisom ili su, u skladu sa svojim mogućnostima, donacijama omogućili da sajt postoji. Upravo zahvaljući njima i njihovom poverenju na sajtu se od njegovog nastanka, pa sve do danas, pojavilo više stotina originalnih priloga, pisanih specijalno za naš sajt. Svim autorima koji su do sada objavljivali i koji objavljuju na ovom sajtu, želimo da se zahvalimo. Oni su, radeći volonterski, bez novčanih nadoknada, pokazali da nije sve gotovo i da grupa ljudi i bez podrške države, stranih fondova i ambasada, može da napravi jedan ovakav sajt.

Da bi Novi Polis, ovakav kakav jeste, nastavio da postoji i da raste, potrebna nam je, međutim, i Vaša pomoć. Sajt naime, ne čine samo autori i čitaoci, već i operativni i grafički urednik koji provodi ceo dan u društvu sajta. Zahvaljući njemu, Novi Polis ima u proseku tri grafički opremljena i lektorisana apdejta dnevno.

Zato smo odlučili da pokrenemo AKCIJU 500 x 500: ukoliko bi 500 čitalaca sajta, uplatilo po 500 dinara na račun udruženja građana Novi Polis, time bi se obezbedila najnužnija finansijska podrška i sajt – ovakav kakav jeste i kakav ste navikli da bude – nastavio bi da traje. U suprotnom, sajt će se ugasiti i Novi Polis će biti srušen.

Od vas ne tražimo milostinju, već tražimo da nam se pridružite u aktivnoj borbi za vrednosti koje neguje Novi Polis. Sve još uvek zavisi od nas: nas koji gradimo Novi Polis i vas koji ga čitate. Zato bismo želeli da i vi postanete ,,građani” Novog Polisa, jer je to jedini način na naš zajednički ,,grad” opstane. Stoga ćemo Vam za vašu minimalnu donaciju od 500 dinara, obezbediti:

 

  • člansku kartu Kluba prijatelja Novog Polisa sa vašim imenom.
  • nedeljni ili mesečni newsletter kojim ćete biti unapred obaveštavani o događanjima u Novom Polisu: tekstovima koji su nam stigli, tekstovima koji se pripremaju, temama kojima se bavimo.
  • mesečno PDF izdanje našeg sajta u kome bi bilo objavljeno nekoliko najboljih tekstova iz prošlog meseca.
  • vaše mesto na listi članova sajta Novog Polisa, tri meseca nakon početka akcije, osim ukoliko ne želite da ostanete anonimni.

Sem toga, svaki ,,građanin” Novog Polisa, baš kao na drevnom antičkom trgu, imaće mogućnost da predloži redakciji neku temu ili osobu koja bi zaslužila da se pojavi na sajtu.  

Ukoliko želite da podržite Akciju 500 x 500 dinarskim prilogom, zamolili bismo Vas da uplatite sredstva na račun Udruženja građana Novi Polis: 355-3200490558-25, Vojvođanska banka, a da zatim skeniranu ili fotografisanu uplatnicu pošaljete na info@novipolis.rs

U slučaju da ste u inostranstvu, Vašu donaciju možete uplatiti na devizni račun Udruženja građana Novi Polis: 355-3200491158-68 Potencijalnim donatorima iz inostranstva ćemo proslediti i Instrukcije za usmeravanje priliva iz inostranstva po iskazivanju zainteresovanosti putem mejla.

Ukoliko želite i možete da podržite naš sajt na neki drugi način, zamolili bismo Vas da nam se javite na imejl adresu sajta: info@novipolis.rs

 

Ko su dosadašnji autori Novog Polisa pročitajte u Impresumu 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

Tagovi

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari