Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Displej

džeZZva

Muzička preporuka

Muzika slovenačkog etno džez kvarteta džeZZva  predstavlja spoj tradicije američkog džeza i elemenata evropske klasične muzike, isprepletanih sa uticajima popularne i folk kulture Južne Evrope. Veoma izražen senzibilitet i sviranje uigranih muzičara zadovoljiće i najzahtevnije slušaoce.

Bend džeZZva razvija sopstveni, moderan i drugačiji artistički pristup. Muzika benda najvećim delom se zasniva na kompozicijama članova grupe. Ovi muzičari “flertuju” sa tradicionalnom muzikom, praveći svoje aranžmane i dajući im autorski pečat.

Etno džez kvartet džeZZva iz Slovenije muzičkoj sceni predstavio se krajem godine 2014, kada su izdali svoj prvi album sa naslovom džeZZva. A avgusta prošle godine, sastav (Dejan Berden – klavir, Iztok Rodež – gitara, Mojmir Volf – kontrabas, Miran Celec – bubnjevi) je snimio svoj koncert na Skritem dvorišču u Murskoj  Soboti, gradu iz kojeg inače dolaze.

Album s naslovom džeZZva- Live From The Hidden Courtyard, odraz je sastava i njegovog rada u određenom trenutku, na domaćem terenu, ispred domaće publike, na bini, kako takvom sastavu i pristoji. Album traje dobrih 70 minuta potpuno koncertne muzike, a na njemu se nalaze dve nove stvari kao i pet kompozicija sa njihovog prvog albuma. Sastav se tako slušaocima predstavlja malo drugačije, u potpuno koncertnoj verziji.

Ostavite komentar

Ostali komentari