Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Estetika

Ćirilice na poklon

Influ BG Stevana Ilića

 
 

Tipometar i Ministarstvo kulture Republike Srbije poklanjaju Vam 4 fonta familije INFLU BG
Preuzmite besplatno 4 fonta tipografske familije Influ BG autora Stevana Ilića.

Tipometar je 2006. godine pokrenuo projekat čiji je cilj da svima koji žele da koriste ćirilicu na računarima omogući da besplatno dobiju kvalitetna tipografska pisma. Realizaciju ovog projekta ove godine je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Preuzmite fontove familije Influ BG u OpenType formatu:

Influ BG
Influ BG.zip.146 kb

 

Raspakujte fontove u poseban folder i onda ih instalirajte u sistem na uobičajen način. Slova ćirilice dobićete korišćenjem tastature Serbian (Cyrilic). Ukoliko imate problema sa instalacijom fontova ili neka druga pitanja ili primedbe, pišite na adresu: komentar@tipometar.org

 

Familija Influ BG sastoji se iz sledeća 4 fonta:
Influ BG
Influ BG Italic
Influ BG Bold
Influ BG Bold Italic

 

Influ BG je sanserifno pismo široke primene. Sastoji se od četiri težine dovoljne da kvalitetno odgovore velikom broju savremenih potreba. Pismo sadrži komplet ćiriličnih i latiničnih slova, male i velike brojeve, kao i ligature koje određena slova na suptilan način izdvajaju iz bloka teksta. Iako svedeno, svako slovo u sebi sadrži određeni detalj koji pismu daje humanistički karakter.

 

On je dovoljno uočljiv da u malim veličinama font učini jedinstvenim, i dovoljno nenametljiv da ostane odmeren u velikim dimenzijama slova. To ga čini pravim izborom za najrazličitije dizajnerske zadatke, od opreme knjige, dizajna različitih štampanih i digitalnih izdanja, do dizajna plakata.

 

Projekat izrade i distribucije ćiriličnih fontova

Fontovi sadrže sva slova i znake iz osnovnog latiničnog kodnog rasporeda, kao i slova srpske ćirilice i latinice. Dostupni su u OpenType formatu, pošto svi savremeni operativni sistemi i računarski programi mogu da prepoznaju i koriste taj format.
Nastavlja se akcija u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije. Projekat obuhvata organizovanje izrade kompleta fontova, ćirilica zajedno sa odgovarajućom latinicom i distribucija korisnicima putem sajta Tipometar.

Preuzmite ostale BG fontove na ovom linku.

 

Izvor: designed.rs

 

 

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari