Pretraga
Pronađite nas na
 

Pošalji prijatelju

Estetika

Guerilla kampanja Yellow Submarine

Predstavljamo vam zanimljivu guerrilla kampanju rađenu u okviru ZOO agencije. Autor kampanje je zagrebački grafički dizajner Ivan Dilberović.

Kampanja je rađena za Yellow Submarine Burger, relativno novo mesto u samom centru Zagreba koje nudi veliki izbor organskih burgera pravljenih isključivo od lokalno uzgojenih namirnica.

Ideja za guerilla oglašavanje inspirisana je samim logom Yellow Submarine-a.

Naime, do logoa sadrži ilustraciju periskopa koji je sastavni deo svake podmornice. S obzirom da je funkcija svakog periskopa izvirivanje na morsku površinu s ciljem detektovanja određene mete, upravo je ta karakteristika iskorišćena u ovom projektu pa je postala njen glavni nosilac.

Periskopi su izrađeni od šupljih cevi prefarbanih u žutu boju, a na samom kraju cevi nalazi se oko napravljeno od stiropora.

Na periskope je postavljena i cedulja na kojoj je naznačena adresa restorana i poruka koja glasi: "Organski burgeri na vidiku".

Idući korak bio je pronalazak idealne lokacije. Žuti periskopi postavljeni su u glavne zagrebačke fontane, u parkove kao i u druge punktove u centru grada.

Sam projekat je privukao pažnju brojnih prolaznika do te mere da su počeli da svraćaju do lokacije restorana kako bi proverili gde se nalaze ti organski burgeri.

Sve fotografije projekta možete pogledati na ovom linku.

Izvor: designed.rs

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari